Aktuality

Kežmarská nemocnica má 17 nových polohovateľných lôžok

2. nové lôžka KK

Nemocnica Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku n.o., člen skupiny AGEL, má na niektorých oddeleniach nové polohovateľné lôžka. Personálu uľahčujú manipuláciu s pacientom a pre pacientov sú omnoho pohodlnejšie. Zlepšovanie možností poskytovania zdravotnej starostlivosti je pre nemocnicu dôležitým faktorom.

Nové polohovateľné lôžka sú na troch oddeleniach kežmarskej nemocnice. „Sedemnásť nových lôžok sa prerozdelilo medzi gynekologicko-pôrodnícke oddelenie, oddelenie dlhodobo chorých a oddelenie jednodňovej zdravotnej starostlivosti. Novými lôžkami sa znížil počet lôžok starších ako 10 rokov a my sa tešíme, že môžeme pacientom poskytnúť vyšší komfort. V neposlednom rade je nemierne dôležité aj uľahčenie práce a manipulácie s pacientmi pre náš personál,“ informuje námestníčka kežmarskej nemocnice pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Veronika Nadžadyová.

„Nové postele sa vyznačujú jednoduchou manipuláciou, komfortom a výškovým nastavením lôžok. Postele sú polohovateľné s možnosťou polohovania jednotlivých častí ložnej plochy a dá sa predĺžiť a ležiaca časť. Konštrukcia postele zvyšuje bezpečnosť pacientov. Pasívne antidekubitné matrace poskytujú pohodlie na lôžku a zároveň sú dôležitou preventívnou pomôckou,“ dodáva námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Mgr. Veronika Nadžadyová.

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

hovorkyňa AGEL SK

martina.pavlikova@agel.sk

+421 911 169 377