Aktuality

Olympiády a súťaže Centra voľného času v Kežmarku

00

Dňa 19. januára sa v priestoroch Centra voľného času Kežmarok konal 33. ročník olympiády v anglickom jazyku kategórie 1A, 1B. Na olympiáde sa zúčastnilo spolu 21 súťažiacich (10 v kat. 1A, 11 v kat. 1B). Kategóriu 1A vyhrala Ella Andrášová zo ZŠ J. M. Petzvala Spišská Belá a v kategórii 1B zvíťazila Emily Kovalčíková zo ZŠ s MŠ sv. Kríža.

Dňa 25. januára sa v priestoroch ZŠ Dr. D. Fischera Kežmarok konal 72. ročník matematickej olympiády Z5, Z9. Na olympiáde sa zúčastnilo spolu 58 súťažiacich (39 v kat. Z5, 19 v kat. Z9). Kategóriu Z5 vyhral Maxim Poliakov zo ZŠ Dr. D. Fischera Kežmarok a v kategórii Z9 zvíťazil Matej Drienovský zo ZŠ s MŠ Spišské Hanušovce.

V stredu 8. februára sa na ZŠ Dr. D. Fischera v Kežmarku konalo okresné kolo dejepisnej olympiády pre žiakov 6., 7., 8. a 9. ročníka. Zúčastnilo sa na nej spolu 68 žiakov zo všetkých základných škôl v pôsobnosti mesta Kežmarok, z Vrbova, Veľkej Lomnice, Ľubice, Spišskej Belej, Lendaku a zo Spišskej Starej Vsi. V kategórii C zvíťazil Tobias Milaňák, druhý skončil Oliver Pažák a tretie miesto obsadil Matej Semaňák. Víťazom kategórie D sa stal Andrej Porubovič pred druhým Adamom Grivalským a na treťom mieste skončila Kamila Lapšanská. Kategóriu E vyhrala Vanessa Majcherová, druhá bola Petra Šablová a tretí skončil Jozef Jerdonek. V kategórii F zvíťazil Samuel Neupauer, druhý skončil Jakub Ježík a tretí bol Tomáš Gallik.

Martin Remeň