Aktuality

Šport, v ktorom aj ženy rozdávajú tvrdé údery

10_12

Kežmarčanka Ema Zacharová sa venuje bojovým športom od svojich piatich rokov. Doviedli ju k tomu rodičia a teraz prináša pod Tatry úspechy z majstrovstiev sveta.

V 14 rokoch prestúpila do kežmarského klubu Goral Gym, kde pôsobí doteraz. Medzi jej najväčšie úspechy patrí 3. miesto na majstrovstvách sveta v kicklight, 3. miesto na majstrovstvách Európy v kicklight, 2. miesto v Svetovom pohári v Insburgu či 1. miesto na majstrovstvách Slovenska.

Domácemu publiku sa predstavila na podujatí Knockout 5. „Pre mňa to bol ďalší dobrý zážitok a skúsenosť. Mala som zápas, ktorý som vyhrala. Na Knockout 5 som sa tešila, že som mohla predviesť svoje bojové umenie pred divákmi, ktorí sa prišli na tento šport pozrieť,“ povedala Ema Zacharová, pre ktorú je najťažšie na tomto športe pracovať na svojej kondícii a aby bola stále vo forme pred každým zápasom. „Musím sa učiť sa nové techniky a nové kombinácie, aby som bola lepšia a lepšia a aby som to dotiahla v tomto športe čo najďalej,“ skonštatovala Zacharová.

Vďaka tomuto šport spoznala aj mnoho nových ľudí. „Dostala som sa do takého klubu, kde sme všetci ako jedna rodina. Podporujeme sa navzájom a mám super trénerov okolo seba. Chcem sa poďakovať v prvom rade Jožkovi Kušmirekovi, Jožkovi Kolodzejovi a reprezentačnému trénerovi Jožkovi Kolozsymu,“ dodala Zacharová, o ktorej športových úspechoch budeme istotne ešte počuť.

Text a foto: Ondrej Miškovič