Aktuality

Zariadenie pre seniorov získalo financie na ďalšiu revitalizáciu

13_zps

Kežmarskí seniori si vďaka hlasom odovzdaným v obchodnom reťazci môžu revitalizovať svoju záhradu. 

Hlasovanie sa uskutočnilo v regionálnych predajniach Tesco v Kežmarku a Spišskej Belej od 16. januára do 12. februára 2023. Každý, kto v tomto období v predajniach nakupoval, dostal hlasovací žetón a mohol zahlasovať za jeden z troch vybraných projektov, ktorý chce podporiť. Projekt s najväčším počtom hlasov od zákazníkov získal odmenu vo výške 1 300 eur a kežmarské ZPS a ZOS skončilo na druhom mieste s odmenou 600 eur.

Cieľom projektu je vytvoriť ďalšiu oddychovú oázu pre našich obyvateľov v záhrade Zariadenia pre seniorov a Zariadenia opatrovateľskej služby (ZPS a ZOS) v Kežmarku. Zo získaných prostriedkov plánujeme zakúpiť lavičky a hojdačky a vytvoriť priestor, kde budú môcť obyvatelia zažiť príjemné chvíle oddychu v prírode a načerpať nové sily a energiu do ďalších všedných dní. Tento priestor bude slúžiť nielen obyvateľom zariadenia, ale aj ich rodinám, priateľom a iným návštevníkom, s ktorými si budú môcť posedieť a vytvoriť si príjemnú atmosféru domáceho prostredia. Taktiež sa vytvorí nová možnosť pre exteriérové skupinové terapie seniorov a aktivity seniorov s deťmi a mládežou,“ povedala Marcela Ištociová, riaditeľka ZPS a ZOS.

V roku 2017 bolo kežmarské zariadenie v rámci Tesco projektu Vy rozhodujete, my pomáhame úspešné a umiestnilo sa na prvom mieste. „Vďaka získaným finančným prostriedkom sme zakúpili lavičky a hojdačky a vytvorili sme oddychovú zónu v záhrade zariadenia. Obyvatelia tu veľmi radi trávia čas či už individuálne, alebo v skupine. Veľký úspech majú hojdačky, ktoré sú obľúbeným miestom relaxu našich obyvateľov. Keďže máme v záhrade veľký priestor a vidíme  potrebu rozšíriť túto oddychovú zónu, prihlásili sme sa do projektu opätovne,“ reagovala riaditeľka, ktorá by zároveň chcela, aby táto oddychová zóna bola vytvorená už na jar, aby sa v lete mohlo začať s jej využívaním.

Ondrej Miškovič, foto: ZPS a ZOS