Aktuality

Ak sa obzeráte po osvedčenej kvalite, v Kovospole ste na správnom mieste

17_02_Kovospol

Na rohu Hviezdoslavovej a Baštovej ulice sa nachádza kežmarskej verejnosti dobre známa predajňa. Ako súkromná firma tam sídli ešte z čias tesne pred vznikom Slovenskej republiky. Odvtedy niekoľkokrát zmenila názov a zameranie. Jej príbeh je znamenite spletitý. Prosperuje však dodnes.

Krátko o vývoji

„Firma Kovospol KK, s. r. o., píše svoju históriu od roku 1992, keď sa transformovala zo štátneho podniku domácich potrieb na súkromnú firmu Ján Blaško KOVOSPOL Blaško – Uhlár, neskôr na Ján Blaško ŽELEZIARSTVO – KOVOSPOL,“ načrtáva úvodom základný prierez jej históriou Marek Oravec, majiteľ a hlavná tvár firmy.

Podľa jeho slov sa firma pôvodne zameriavala na predaj lesnej a záhradnej techniky, hutného a spojovacieho materiálu, náradia, nástrojov a na predaj kuchynských potrieb. Výraznou zmenou podnik prešiel pred takmer 15 rokmi – v roku 2009, keď sa opätovne transformoval a začal vystupovať pod názvom Kovospol KK.

V tom čase vypustil z ponuky hutný materiál. A podľa vyjadrenia Oravca sa sústredil sa na predaj náradia, nástrojov, brúsnych a rezných materiálov, lesnej a záhradnej techniky, kuchynských potrieb, sanitárnych a vodárenských doplnkov či chémie. V takomto nastavení sa firma pomerne dobre v Kežmarku ukotvila. Aktuálne Kovospol KK zamestnáva desiatku ľudí.

Na regáloch notoricky známe značky

O tovar od renomovaných výrobcov v Kovospole núdze niet. Radí sa k špici popredných predajcov značiek Husqvarna, Gardena, Festool, DeWalt, Narex, Kärcher, Stanley, Tescoma, Den Braven, Fischer – za nimi sa skrývajú vychýrené produkty, mnohé legendárnej kvality.

„Disponujeme širokou škálou zákazníkov – od domácich majstrov cez profesionálnych stavbárov, pilčíkov, stolárov po domáce gazdinky,“ opísal rozsah klientely Oravec. Doplnil, že Kovospol zabezpečuje aj stále dodávky pre firmy a školy.

Kúpou sa vzťah klient – predajca iba začína

Firma razí koncepčný prístup, podľa ktorého sa vzťah so zákazníkom zaplatením a opustením obchodu nekončí. „Zabezpečujeme záručný aj pozáručný servis na všetok u nás zakúpený sortiment. V prípade lesnej a záhradnej techniky vlastným servisným technikom,“ vysvetlil. „Taktiež poskytujeme dopravu u nás zakúpeného tovaru a službu vynášky až do bytu,“ uzavrel Oravec.

 Kristián Krempaský, foto: Kovospol