Aktuality

Basketbalovej mládeži v Kežmarku sa darí

20_basketbal_2000

Klub BK MŠK Kežmarok momentálne zastrešuje 60 hráčov v štyroch kategóriách, ktoré účinkujú v rôznych súťažiach. Zatiaľ sa najviac darí kategórií mladších žiakov, ktorá ešte stále má šancu prebojovať sa na finálový turnaj majstrovstiev Slovenska. Viac o situácii v kežmarskom basketbale nám priblížil štatutár klubu Jozef Juhász.

 

Koľko hráčov máte momentálne zaregistrovaných vo vašom klube?

Momentálne máme zaregistrovaných 45 hráčov v mládežníckych kategóriách a 15 v kategórii dospelých.

 

Aké kategórie momentálne zastrešujete?

V sezóne 2023/2024 zastrešujeme kategórie prípravok, žiacke kategórie U13 a U15, dorasteneckú kategóriu U17 a kategóriu mužov.

 

V akých súťažiach tieto kategórie hrávajú a ako sa im v nich darí?

Sezóna našich kategórií je už v plnom prúde. V podstate sme už takmer v polovici. Kategória U13 momentálne začína bojovať v nadstavbovej skupine o 4. – 10. miesto v skupine východ. Starší žiaci U15 hrali kvalifikáciu o skupinu GOLD, kde je osem najlepších celkov na Slovensku. Z nej však nepostúpili a momentálne hrajú súťaž SILVER východ, z ktorej sa však tiež ešte dá postúpiť na finálový turnaj. Momentálne sme v našej skupine na siedmom mieste s dvoma víťazstvami. Tú istú skupinu hrá vo svojej kategórii aj tím U17, ten má ale zatiaľ iba jedno víťazstvo. Naši muži pôsobia v druhej lige východ, kde sú momentálne na druhom mieste v tabuľke. Prvé dva celky zo skupiny východ a zo skupiny západ po ukončení základnej časti postupujú na finálový turnaj 2. ligy.

 

Aké sú vaše vízie do roku 2024?

Naším cieľom pre rok 2024 je zväčšiť členskú základňu a udržať súťaže – tak ako sú momentálne nastavené. Zároveň sa chceme zúčastniť na turnajoch v Poľsku a Českej republike. Taktiež budeme organizovať dva turnaje u nás v Kežmarku, už tradične v termíne od 14. až 16. júla to bude Memoriál Vlada Jančeka, tentokrát v kategórii U15, a v septembri turnaj mužov – Memoriál Karola Štepánka. Zároveň má basketbal v Kežmarku 90. výročie od svojho založenia, takže budeme pripravovať akciu aj k tomuto jubileu.

 

Filip Kubáni foto: archív Jozefa Juhásza