Aktuality

Bezpečnosť na parkoviskách, prechodoch pre chodcov a na uliciach v meste zvýšia bezpečnostné kamery

03

Prvý sneh v Kežmarku sme mali túto zimu 26. novembra, v decembri po výdatnejšom snežení nápor snehu nezvládli stromy, a tak Mestská polícia Kežmarok a verejnoprospešné služby museli zabezpečovať bezpečnosť na chodníkoch. Mesto bolo pod kontrolou hlavne vďaka bezpečnostným kamerám.

Padajúce stromy

Vplyvom sneženia a vetra sa v meste 7. decembra zvýšilo riziko pádu konárov a stromov. Mesto vyzýva občanov na zvýšenú opatrnosť a mestská polícia radí vodičom neparkovať svoje vozidlá v blízkosti stromov. „V prípade zistenia možného pádu stromov či odlomených konárov kontaktujte mestskú políciu na linke 159, aby mohli byť obratom prijaté príslušné opatrenia na zabezpečenie bezpečnosti osôb a majetku,“ povedal Štefan Šipula, náčelník Mestskej polície v Kežmarku.

Pribudnú kamery

V meste Kežmarok už máme nainštalovaných 49 nových parkovacích kamier, pribudlo aj 19 nových bezpečnostných kamier a kamerový systém pre osem priechodov pre chodcov. Najčastejším miestom, kde sa nachádzajú kamery, sú stĺpy verejného osvetlenia. V meste sú kamery nainštalované až na 84 stĺpoch. Statických kamier, ktoré sú umiestnené hlavne v oblasti parkovacích zón, rámp a vedia dokonca zreteľne prečítať aj evidenčné číslo vozidla, máme v meste 28. „Vďaka rozšíreniu kamerového systému sa kamery rozšírili o 14 nových pozícií a päť z nich sme mohli obnoviť,“ povedal náčelník mestskej polície Štefan Šipula. Bezpečnejší priechod pre chodcov nájdete na týchto lokalitách mesta: Z Cintorínskej na Martina Lányho, z Jakuba Kraya na Štúrovu, z Jakuba Kraya na Hviezdoslavovu v oboch smeroch, z Toporcerovej na M. Lányiho a z Toporcerovej na Nábrežnú.

Ondrej Miškovič, foto: Zlatica Scherfell