Aktuality

Ohliadame sa za športovým karnevalom – jednou z top udalostí februára

Záber zo slávnostného otvorenia športového karnevalu.

Február je mesiac tradične známy fašiangovými oslavami, plesmi a karnevalmi. Posledná menovaná akcia bola u nás zarámcovaná neklasicky. Karneval v réžii tunajšieho centra voľného času sa totiž niesol v športovej atmosfére – v súlade sa titulom Európska komunita športu 2024, ktorým sa Kežmarok tento rok právom hrdí.

 

Športovo ladený

Mestská športová hala Vlada Jančeka sa v nedeľu 11. februára stala dejiskom krásneho športového karnevalu pre rodiny s deťmi. Záštitu nad akciou prevzalo mesto. Karneval organizovalo spolu s Centrom voľného času Kežmarok pod titulom Európskej komunity športu 2024. Malých Kežmarčanov a ďalšie deti z okolia na mieste s vlajkou komunity slávnostne privítal primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Celý karneval sa niesol v mimoriadne zábavnej a chytľavej atmosfére. Športovú halu na tento účel vyzdobili fašiangovou výzdobou a množstvom balónov. Motívom športového karnevalu boli známe a deťmi zvlášť obľúbené postavičky Mimoňa a Zajkka Kežmarka.

 

V palete aktivít sa našlo každé dieťa

Centrum voľného času v spolupráci s mestom pripravilo rôzne športové aktivity a súťaže. Za ich absolvovanie každé dieťa dostalo medailu. Deti v maskách sa postupne predviedli v sprievode. Ani jeden nositeľ karnevalovej masky neostal bez sladkej odmeny.

Skvelú a zábavnú atmosféru spestril animačný program. Ten bol šitý na mieru pre našich najmenších, ktorých rozveseľovali maskoti. Mnohé deti s nimi radostne tancovali.

Aj toto podujatie potvrdzuje skutočnosť, že Kežmarok autenticky myslí na každú skupinu obyvateľstva a snaží sa ju športovo podchytiť. I preto možno na záver skonštatovať, že titul Európska komunita športu 2024 je zaslúženým titulom. Pretože sa snažíme z našich športových aktivít nevynechať žiadnu skupinu ľudí.

Redakcia Novín Kežmarok zároveň avizuje, že nastávajúce športové podujatia v meste konané pod hlavičkou komunity športu bude intenzívnejšie spravodajsky pokrývať.

Kristián Krempaský, foto: Peter Cintula