Aktuality

Rýchla reakcia Mestskej polície v Kežmarku dopomohla k dolapeniu teplákového fantóma

1709124564-v-kezmarku-si-vodic-nasiel-na-aute-vyzvu-na-zaplatenie-pokuty-mestski-policajti-upozornuju-ze-ide-o-podvod

Po spozorovaní hliadky mestskej polície osoba odhodila vrece a pokúsila sa o útek. Zadržanou osobou bol 26-ročný muž z obce Stráne pod Tatrami.

 

V stredu 17. januára v dopoludňajších hodinách sme na linke 159 obdržali hlásenie, že v jednej z predajní v Kežmarku na Tvarožnianskej ulici došlo ku krádeži tovaru. Na miesto sme okamžite vyslali hliadku mestskej polície, ktorá od pracovníka predajne zistila, že došlo ku krádeži 22 kusov teplákov rôznej konfekčnej veľkosti priamo z regála predajne. Zároveň bol zistený aj popis osoby, ktorá sa mala dopustiť tejto krádeže.

Na základe uvedeného hliadka mestskej polície za aktívnej spolupráce svedka udalosti vykonala pátranie. V centre mesta bola spozorovaná osoba, ktorá niesla čierne igelitové vrece. Vykonanou prehliadkou sme zistili, že vo vreci, ktoré osoba odhodila, sa nachádza 22 kusov teplákov, ktoré boli odcudzené v predajni. Osoba sa ku skutku priznala. Nepoškodený tovar bol vrátený späť do predajne a 26-ročného muža sme obmedzili na osobnej slobode. Z dôvodu podozrenia zo spáchania trestného činu sme ho odovzdali príslušníkom Policajného zboru SR.

 

Štefan Šipula, náčelník mestskej polície, editácia: Ondrej Miškovič