Aktuality

Stolnotenisový klub 1.PPC Fortuna Kežmarok už takmer 30 rokov teší fanúšikov stolného tenisu

19_02_Stolný tenis

Stolný tenis v Kežmarku zažíva v posledných rokoch vydarené obdobie, v ktorom sa darí ako seniorským, tak i mládežníckym výberom. O minulosti, súčasnosti aj budúcnosti stolného tenisu v našom meste sme sa porozprávali s jeho funkcionárom Matejom Harabinom.

Kedy bol založený váš klub?

Náš klub bol založený 17. mája 1994, takže v budúcom roku oslávi 30 rokov svojho pôsobenia.

 

Aké sú najväčšie úspechy vášho klubu počas takmer 30-ročného fungovania?

Medzi najväčšie úspechy určite patrí obhajoba titulu majstra VSR Mateja Harabina v roku 2013 či víťazstvo juniorského tímu Fortuny Kežmarok v prvej lige juniorov a postup do extraligy v roku 2014. V ďalšom roku sa dokonca podarilo postúpiť až do finálového turnaja juniorskej extraligy, v ktorom náš tím obsadil štvrté miesto. O rok neskôr sa nášmu hráčovi Milanovi Martinovi podarilo získať titul majstra Slovenska v kategórii štvorhra. V sezóne 2019/20 sa podarilo nášmu mužskému tímu vyhrať prvú ligu mužov a postúpiť do extraligy.

 

Koľko hráčov momentálne hráva za váš klub?

V našom klube je zaregistrovaných 51 hráčov, z toho aktívne hráva 34, 20 dospelých a 14 žiakov.

 

V akých súťažiach hráte?

Náš klub momentálne hrá viacero súťaží, A-tím mužov nastupuje na zápasy v druhej najvyššej súťaži – v prvej lige východ, ktorá pozostáva z dvanástich klubov na území stredného a východného Slovenska. Ďalej hrávame aj druhú ligu východ, ktorá zahŕňa celé východné Slovensko, a taktiež sme prihlásili dva tímy aj do piatej ligy podtatranskej, v ktorej sa stretávajú mužstvá z okresov Poprad, Kežmarok, Stará Ľubovňa a Levoča. Naša mládež hráva okresnú podtatranskú ligu turnajovou formou, navyše sa zúčastňuje aj na východoslovenských a celoslovenských turnajoch.

 

Ako sa vám darí v týchto súťažiach?

A-tím sa v súčasnosti nachádza v prvej lige východ na fantastickom druhom mieste. Od lídra z Veľkých Kapušian nás delia iba tri body. Ten tím sa ale posilnil o dvoch hráčov s extraligovou minulosťou. Náš B-tím sa v tejto sezóne druhej ligy východ oslabil a stíhajú ho aj časté zdravotné problémy. Momentálne sa nachádza na predposlednom jedenástom mieste s jedenástimi bodmi. V piatej lige podtatranskej sme tento rok vyskladali dva vyrovnané kádre s úmyslom udržať v súťaži obidva. Zatiaľ sa nám to nadmieru darí, keďže C-tím je na siedmom mieste a D-tím po posledných dvoch vyhratých zápasoch poskočil na desiate miesto.

Filip Kubáni, foto: FB 1.PPC Fortuna Kežmarok