Aktuality

Tradičná predvianočná výtvarná súťaž Anjel Vianoc priniesla ocenenia Kežmarčanom

10

Pôvodne okresná súťaž časom rozšírila svoje pôsobenie na celé Slovensko a získala si mnohých priaznivcov.

Anjel Vianoc bol opäť v Tatranskej galérii v Poprade. Už po osemnásty raz vyhlásila známa a obľúbená galéria pod Tatrami ďalší ročník tejto tradičnej predvianočnej detskej výtvarnej súťaže. Prvýkrát sa mohli žiaci do aktivity zapojiť v roku 2004. Každoročne v nej svoj talent a výtvarnú zručnosť prezentuje niekoľko stoviek súťažiacich z viac ako stovky škôl. Tento rok zaslali 1 654 prác z 227 škôl.

 

Úspech vo výtvarnej súťaži

V tomto školskom roku sa šikovní výtvarníci zo Základnej umeleckej školy Antona Cígera Kežmarok zapojili do tejto obľúbenej predvianočnej celoslovenskej výtvarnej súťaže. Čestné uznanie za kolekciu prác Zlatí anjeli získal kolektív 10- až 15-ročných žiakov: Veronika Šlosárová, Karolína Pokorná, Timea Guzlejová a Sabína Tyrpáková. Druhé miesto získala žiačka Nina Šoltésová (12 rokov) za prácu s názvom Anjelská pohoda. Výstava Anjel Vianoc 2023 v Tatranskej galérii v Poprade potrvá do 29. februára.

Žiačka Materskej školy K. Kuzmányho, päťročná Karinka Bednárová sa pod vedením pani učiteľky Márie Suchej umiestnila svojou výtvarnou prácou ANJELIK LAMPÁŠIK v celoslovenskej súťaži Anjel Vianoc 2023 na druhom mieste. K úspechu jej srdečne gratulujeme.

Text a foto: Jana Vaksmundská a Slávka Šoltýsová