Aktuality

Zasadnutie mestského zastupiteľstva sa neuskutočnilo

Snímka obrazovky 2024-04-10 o 18.32.27

Poslanci Mestského zastupiteľstva v Kežmarku sa stretli 10. apríla na svojom prvom tohtoročnom rokovaní. Prítomných bolo všetkých 18 poslancov a na programe bolo až 21 bodov. Zasadnutie mestského zastupiteľstva sa však neuskutočnilo, pretože poslanci neschválili program rokovania. Primátor mesta zvolá opätovne mestské zastupiteľstvo, v čo najbližšom možnom termíne.

Mestské zastupiteľstvo začalo minútou ticha, modlitbou a zápisom do kondolenčnej listiny za obete tragickej nehody v Spišskom Podhradí. Následne sa poslanci presunuli do malej sály, kde primátor informoval o svojich činnostiach a následne dal slovo prednostke mestského úradu, ktorá priblížila prebiehajúce rokovania s Prešovským samosprávnym krajom v oblasti prenájmu budov stredných škôl, ktoré prebiehajú už niekoľko rokov.

Primátor zopakoval poslancom sľub, ktorí dali na ustanovujúcom zastupiteľstve, ktorý znie: “Sľubujem na svoju česť a svedomie, že budem riadne plniť svoje povinnosti, ochraňovať záujmy obce a Slovenskej republiky. Ústavu Slovenskej republiky, ústavné zákony, zákony a ostatné všeobecne záväzné právne predpisy budem pri výkone svojej funkcie starostu uplatňovať podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.“  Následne Ján Ferenčák informoval o riešeniach podnetov na okresnú a krajskú prokuratúru vo veci nezákonného tajného hlasovania vo veci územného plánu. “Zákonný postup bol dodržaný. Dodržali sme zákon, čo bolo potvrdené okresnou aj krajskou prokuratúrou. Uznesenia sú teda platné,” konštatoval primátor. Následne sa desiati poslanci zdvihli a odišli z miestnosti. Primátor vyhlásil 30 minútovú prestávku, po ktorej dal primátor hlasovať o programe rokovania, avšak poslanci ho neodsúhlasili, čím znemožnili pokračovanie mestského zastupiteľstva. Tieto body tak ostávajú na prerokovanie v ďalšom zastupiteľstve.

Uvádzame najdôležitejšie body, ktoré sa neprerokovali kvôli zrušenému mestskému zastupiteľstvu v Kežmarku kvôli neschválenému programu.

  • Neschválili sa dotácie na kultúru v meste
  • Neschválili sa dotácie na šport v meste
  • Neobsadila sa funkcia riaditeľa Verejnoprospešných služieb Mesta Kežmarok
  • Neschválil sa trhový poriadok pripravovaného festivalu EĽRO
  • Neschválili sa prenájmy budov, z ktorých mesto by mohlo mať príjem
  • Neschválili sa názvy siedmich nových ulíc
  • Neschválili sa povolenia pre prípojky inžinierskych sietí
  • A ďalšie zásadné zmeny, ktoré sú uvedené v programe rokovania mestského zastupiteľstva.