Aktuality

V schránkach nájdete vianočné vydanie Novín Kežmarok

i_6265925

V Novinách Kežmarok sa dočítate o týchto témach:

Kopačky v zime hráči vymenili za hokejku s pukom

Jozef Michna bol už od mladosti vášnivým hráčom futbalu a hokeja. Po aktívnej kariére v 50. rokoch pôsobil ako tajomník pre oba športy neuveriteľných 22 rokov. Pamätá si na zlaté časy, keď na trávnik proti Kežmarku nastúpila Kuba a mužstvo z Alžírska.

 

Veľká skúška nielen pre kežmarský šport

Sľubný štart sezóny ochromila pandémia. Nádejní hráči trénujú v  mini kolektívoch, či hádžu na kôš doma. Uplynulé obdobie zhrnul jeden z troch trénerov basketbalistov a člen komisie športu mesta Jozef Juhász.

Po stopách zakladateľov alebo začiatky Euroregiónu Tatry

Myšlienka spolupráce medzi samosprávami na slovensko-poľskom pohraničí v podtatranskej oblasti vznikla v novembri 1991. V nasledujúcich rokoch sa viedli rozhovory o rozširovaní vzájomných kontaktov a v roku 1993 sa stretli predstavitelia samosprávnych orgánov.

Ak nemôžete do múzea, tak si ho vezmite domov

V dobe mobilov a tabletov sú fotografie súčasťou nášho každodenného života. Otázkou je, či dnešná generácia vôbec pozná klasický album, do ktorého sa zakladajú skutočné fotografie. Kedysi boli albumy ozajstným hitom a často predstavovali históriu a najväčšiu cennosť rodiny. Nezisková organizácia (f)ITcubator realizuje od septembra tohto roku projekt s názvom smARt MÚZEUM, ktorého hlavným cieľom je vytvoriť a zaviesť do praxe aplikáciu, ktorá bude zdieľať zbierkové predmety múzea cez technológiu rozšírenej reality (AR) na bežnom mobilnom zariadení kdekoľvek, kde je k dispozícii dátové pripojenie. Do projektu sa zapojí i Múzeum v Kežmarku.

Samospráva zakúpila germicídne žiariče

Mesto Kežmarok žiariče umiestnilo na občanmi najnavštevovanejšie miesta v našom meste.

Hradný pán opäť osedlá svojho koňa pred Kežmarským hradom

Podpis memoranda o  spolupráci mesta Kežmarok a  generálneho konzulátu Maďarska v  Košiciach sa uskutočnil 18. novembra. Zástupcovia oboch strán, primátor mesta Ján Ferenčák a  maďarská konzulka Ágota Hetey, majú záujem skrášliť Kežmarok jazdeckou sochou Imricha Thökölyho.