Aktuality

ERASMUS+ na Základnej škole – Grundschule

ilustračný obrázok

Po ročnom odklade aktivít projektu Erasmus+ z dôvodu celosvetovej pandémie COVID-19 sa školský rok 2021/2022 začal pre žiakov a učiteľov Základnej školy – Grundschule v Kežmarku krátkodobým školiacim stretnutím pre zamestnacov.

Témou projektu je Sprachliche Vielfalt, der Weg zum Arbeitsmarkt und zu den Erkenntnissen eigener Mitverantwortung zur Umwelt, v preklade Jazyková rôznorodosť, cesta na pracovný trh a k poznatkom vlastnej spoluzodpovednosti k životnému prostrediu.

Koordinátorom celého projektu je Stichting Lauwers College Grijpskerk z Holandska. Partnermi sú Franz Jonas Europaschule Viedeň z Rakúska, Základná škola – Grundschule Kežmarok zo Slovenska, Budapest XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnazium z Maďarska a Liceul Teoretic Mitropolit Ioan Metianu Zarnesti z Rumunska.

V rámci projektu Erasmus+ sa v dňoch 3. októbra až 8. októbra konalo vo Viedni stretnutie koordinátorov a učiteľov. Zo ZŠ – Grundschule v Kežmarku sa stretnutia zúčastnili štyria učitelia nemeckého a anglického jazyka, konkrétne Mgr. Ivana Belejkaničová, Ing. Božena Kulhomerová, Mgr. Patrik Lompart, PhD, Mgr. Miroslava Duračinská. Hostiteľská škola Franz Jonas Europaschule pripravila pre zástupcov zúčastnených škôl zo Slovenska, Holandska, Maďarska a Rumunska bohatý program. Koordinátor projektu Eelke Teitsma privítal hostí na pôde viedenskej školy. Po krátkom predstavení všetkých škôl sa začali prejednávať hlavné body projektu. Popri pracovných rokovaniach bolo pre všetkých zúčastnených pripravené aj kultúrne vyžitie – návšteva zámku Schӧnbrunn, prehliadka mesta Viedeň, výlet na Kahlenberg, návšteva Pratra.

Najbližšie projektové stretnutie sa bude konať na konci januára 2022 v Budapešti na  XX. Kerületi Kossuth Lajos Gimnázium a stretnutia sa zúčastnia šiesti žiaci a dvaja učitelia našej školy.

Ivana Belejkaničová,

koordinátorka projektu Erasmus+