Aktuality

Home office: Ako pracovať z domu efektívne

Súčasná situácia okolo pandémie prispela vo veľkom k rozšíreniu práce z domácnosti, takzvaných home office. Čoraz viac firiem a úradov pre rastúce obavy zo šírenia nového koronavírusu zamestnancom umožňuje pracovať z domu.

Kým vo svete je to bežný spôsob fungovania zamestnancov, u nás sa k tomu pristupovalo skôr opatrne. Jedným z dôvodov je aj fakt, že väčšina firiem a úradov na model vzdialeného fungovania nie je technicky pripravená. Iným zase, že vedenie firiem sa obáva rizík spojených so zmenou manažmentu súvisiaceho s pracovným prostredím bez dozoru. Považujú za výhodu na strane zamestnanca, v mnoných firmách sa však prechodom na home office spoločnosti znížili prevádzkové náklady a zvýšila sa produktivita.

Ako všetko v živote, aj home office má svoje výhody a nevýhody. Pokiaľ vám ale nezostáva nič iné, ako je tomu aj v týchto dňoch, naučte sa pracovať z domu efektívne.  Máme pre vás niekoľko praktických tipov, ako sa to dá.

Vytvorte si pracovný kútik

Akokoľvek vás láka myšlienka práce z gauča, z postele, z kresla, najlepšie sústredenie dosiahnete pri stole, na ktorom máte všetky potrebné veci pre prácu.

Je dôležité, aby ste si vytvorili doma prostredie podobné tomu v práci. Nemusíte si hneď zariaďovať pracovňu. Ak máte malý byt a financie vám to dovoľujú, kúpte si aspoň štandardný pracovný stôl a kancelársku stoličku. Ľudský mozog má totiž tendenciu spájať priestory s určitými úlohami. Preto je dôležité, aby ste oddelili svoj pracovný a obytný priestor. Ak možnosť fixného pracovného miesta doma nemáte, postačí aj mobilné pracovisko. Pomôže to vášmu sústredeniu.

Stanovte si jasné pravidlá

Práca z domu má svoje výhody, ale aby ste skutočne niečo urobili, musíte si stanoviť určité pravidlá. Nájisť tú správnu rovnováhu medzi pracovným a súkromným životom. Dodržiavať časový harmonogram a dokázať sa nerušene sústrediť, najmä, ak sú doma pri vás malé deti, môže byť náročné. Ak potrebujete, aby vás nikto nevyrušoval a dá sa, zamknite sa. Dajte si na uši slúchadlá. Dohodnite sa s partnerom či partnerkou, že vtedy, keď pracujete, bude sa starať o deti ona alebo on.

Urobte si plán

Nespoliehajte sa na to, že máte pred sebou celý deň. Je nutné určiť si pracovnú dobu a dodržiavať ju. Rovnako ako ciele na každý deň. Postačí aj jeden či dva. Keď uvidíte, že vaša úloha bola splnená a vyškrtnutá zo zoznamu, nakopne to vašu produktivitu. Nenaplánujte si zbytočne hneď na pondelok 10 úloh. Keď to všetko nestihnete, budete sa cítitiť mizerne. Radšej si napíšte čiastkové úlohy a približné termíny, kedy by ste ich mali dokončiť. Ku každej úlohe si môžete napísať, koľko hodín predpokladáte, že budete potrebovať na jej splnenie. Oboznámte so svojím plánom aj svojho nadriadeného, aby vedel, čo môže kedy od vás očakávať.

Zabráňte rozptýleniam

Je ľahké prepadnúť rôznym roptýleniam, keď ste v pohodlí svojho domova obklopený vecami, ktoré vás ľahko odpútajú od práce – telka, chladnička, práčka, neumytý riad… Nemyslite na to. Neprechádzajte sa zbytočne po byte. Aj preto je dôležité, aby ste mali doma aspoň aký-taký pracovný kútik. Taktiež si nekontrolujte sociálne siete. Z minútovej pauzy sa totiž môže ľahko stať pol hodina. Stanovte si pravidlá, ktoré dodržíte presne tak, ako keby vám cez plece pozeral šéf či zvedavý kolega.

Oblečte sa

Práca z domu je v prvom rade veľkou skúškou pevnej vôle a disciplíny. Čím viac si nasimulujete podobné podmienky, ako máte v práci, tým budete produktívnejší. K tomu patrí okrem práce v rovnakom čase a dodžiavanie pracovného harmonogramu aj prezlečenia sa z pyžama do niečoho, v čom by ste sa nehanbili výjsť medzi ľudí. Nemusí to byť rovno oblek či kostým, ale niečo aspoň trochu pripomínajúce pracovný odev.

Nájdite si čas na prestávky

Je dôležité urobiť si z času na čas prestávku. Spravidla bývame najproduktívnejší jednu celú hodinu. Skúste si rozdeliť prácu na hodinové bloky, potomsi dajte krátku prestávku. Dlhšiu prestávku si naplánujte len v čase obeda, aby ste nestratili koncentráciu. Obednú pauzu využite na prechádzku na čerstvom vzduchu a rýchlu prípravu obeda.

Udržujte kontakt s kolegami a nadriadenými

Ak žijete sami, nepotrvá dlho a začne vám chýbať ľudská spoločnosť. Hlavne v období, keď sa nemôžme stretávať s inými ľuďmi. Následkom môže byť strata motivácie a nechuť k práci. Tak ako s rodinou, buďte v pravidelnom kontakte aj s kolegami, či už prostredníctvom online chatu či video hovorov. Aj na to je však dôležité stanoviť si pevný čas.

 

Naplánujte si koniec pracovného dňa

Pracovná doba počas home office by mala byť približne v rovnakom časovom rozpätí, ako keď ste v práci fyzicky. Počas práce z domu je veľmi ľahké nechať sa uniesť a robiť rôzne iné veci. Dajte si aj vy hranicu konca pracovnej doby tak, ako by ste boli v kancelárii. Čas sledujte priebežne. Ak máte tendenciu prepadnúť práci a zanedbávať kvôli nej svoj súkromný život, nastavte si alarm 15 minút pred koncom pracovnej doby. Dokončite, čo potrebujete, vypnite počítač a napriek tomu, že to môže byť ťažké, nekontrolujte si po skončení pracovnej doby pracovné emaily v telefóne.

Barbora Sosková