Aktuality

Letné kino na hradnom nádvorí už tento víkend

ilustračný obrázok

Mesto Kežmarok chystá pre nadšencov sledovania filmov pod holým nebom ďalší ročník Letného kina. Na svoje si prídu milovníci rôznych žánrov.

Letné kino sa uskutoční od 17. do 22. júla na nádvorí Kežmarského hradu. Premietať sa bude po zotmení, každý večer o 21.00 hod. Šesť filmových večerov otvorí v sobotu 17. júla lyrická komédia Muž so zajačími ušami. Film prídu osobne uviesť režisér Martin Šulík (Záhrada, Krajinka, Slnečný štát, Tlmočník) a producent Rudolf Biermann.

Snímka ocenená dvoma cenami z Medzinárodného filmového festivalu Varšava rozpráva príbeh spisovateľa, ktorému narastú zajačie uši. Vďaka nim je schopný zreteľne vnímať ľudské myšlienky a zistí, že jeho blízki ho posudzujú celkom inak, než predpokladal. Otázne je, či sa mu podarí obraz o sebe v očiach druhých zmeniť. V titulnej úlohe sa predstaví známy český herec a režisér Miroslav Krobot. Vo filme si ďalej zahrali Zuzana Kronerová, Alexandra Borbély, Táňa Pauhofová, Zuzana Mauréry a Oldřich Kaiser.

Filmoví fanúšikovia sa môžu tiež tešiť na komédie Láska bez bariér, Bábovky a Nightlife, ale aj severskú snímku Chľast v hlavnej úlohe s dánskym hercom Madsenom Mikkelsenom. Vtipný, smutný a hlboký príbeh o štyroch učiteľoch gymnázia, ktorí experimentujú s alkoholom, aby sa vrátili do životnej pohody, získal Oscara v kategórii najlepší cudzojazyčný film.

Letné kino v sobotu 22. júla uzavrie americká romantická dráma After: Sľub.

Kompletný prehľad filmov nájdete na webovej stránke mesta www.kezmarok.sk, predaj vstupeniek je možný na mieste v hrade alebo online www.kinoiskra.sk. Cena vstupného je 3 eurá, na film Muž so zajačími ušami s účasťou tvorcov je 4 eurá.