Aktuality

Srdce pre zdravotníkov ozdobou Kežmarku

01

Kežmarčania sa pripojili k celosvetovej kampani vďaky. Pred radnicou pribudlo veľké červené srdce.

V utorok 22.júna v meste pod Tatrami slávnostne rozsvietili putovné Srdce vďaky pre zdravotníkov. Spolu ich po svete koluje 30. Rovnaké srdce stojí aj v Budapešti, Londýne či Paríži. „Nemali by sme zabúdať na tých, ktorí počas celej pandémie siahali na dno svojich síl. Prejavy vďaky sa pomaly vytrácajú a preto sme radi, že si všetkých lekárov, zdravotníkov, policajtov, hasičov, skautov, pracovníkov a dobrovoľníkov v prvej línii, ktorí sa už viac ako rok zúčastňujú v boji proti pandémii koronavírusu, môžeme pripomenúť aspoň takýmto spôsobom. Vďaka ale patrí všetkým, ktorí v ťažkých časoch podali pomocnú ruku tým, ktorí to potrebovali. Srdce nie je len niečo mechanické, čo nás drží pri živote ale srdce je aj cit, láska, ktorú chceme vyjadriť. Ak niekomu darujeme srdce, darujeme mu to najdôležitejšie,” uviedol primátor Kežmarku Ján Ferenčák.

Symbolického aktu sa okrem primátora mesta zúčastnil aj riaditeľ kežmarskej nemocnice František Lešundák spolu s námestníčkou a primárkou oddelenia Jednodňovej zdravotnej starostlivosti a chirurgického oddelenia Lýdiou Wikarskou. Deti kežmarských materských škôl jej odovzdali papierové srdiečka, ktoré vyrobili pre zdravotníkov. „Je to pre mňa pocta, že tu dnes môžem byť v zastúpení všetkých lekárov, zdravotníkov a nemocničného personálu. Veľa to pre nás znamená, že si ľudia všímajú, čo pre nich robíme a oceňujú to. Našu prácu robíme pre ľudí a naozaj sa ju snažíme robiť zo srdca,” poďakovala Wikarská.

Srdce vďaky, ktoré je tiež symbolom nádeje, že bude lepšie, mestu zapožičala spoločnosť Blachere Ilumination Central Europe. Rozsvieti sa každý večer spolu s verejným osvetlením. V Kežmarku zostane 14 dní a následne poputuje do ďalšieho mesta.

Mgr. Barbora Sosková
oddelenie komunikácie a propagácie