Aktuality

Blíži sa čas najkrajších sviatkov v roku

06

Milí Kežmarčania,

blíži sa čas najkrajších sviatkov v roku, sviatkov, ktoré v každom z nás upevňujú základné ľudské hodnoty. Atmosféra týchto dní je plná spomienok a očakávaní, nič nie je bežné ani všedné. Napriek tomu, že Vianoce sú každý rok, ich okúzľujúce čaro sa nedá ničím nahradiť, ani napodobniť. Sú to sviatky radosti, pokoja, lásky a obdarovania, ktoré sú vždy niečím jedinečné, výnimočné a neopakovateľné. Vianoce sú obdobím, keď sa každý snaží byť s blízkymi, keď si uvedomujeme silu priateľstva, spolupatričnosti, úcty a obetavosti. Vianočný čas má svoje neopísateľné čaro pre každého, kto sa nepozerá iba očami, ale i srdcom, a je príležitosťou zastaviť sa a pozrieť sa do hĺbky svojej duše.

Vianoce sú aj obdobím pokory a poďakovania. Spomeňme si v tejto výnimočnej chvíli aj na tých, ktorým osud nedoprial tráviť vzácne vianočné chvíle medzi svojimi najbližšími, na tých, ktorí sú pripútaní k nemocničným lôžkam, sú odkázaní na pomoc sociálnych zariadení, ale aj na tých, ktorých práca je nevyhnutná pre zabezpečenie pokoja a spokojnosti nás ostatných.

Máme za sebou naozaj zložité a ťažké obdobie, ktoré malo dopad na všetky oblasti života mesta a ľudí v ňom. A ďalšie náročné obdobie súvisiace s energetickou, ale aj migračnou krízou nás ešte len čaká. Ťarcha zodpovednosti doľahne na každého z nás. Práve preto je dôležité zomknúť sa ešte viac ako kedykoľvek predtým. Týka sa to aj novozvolených zástupcov mestského zastupiteľstva. Najbližšie štyri roky nám všetkým ponúkajú čas a priestor na rozhodnutia, ktoré prispejú k ďalšiemu rozvoju a rozkvetu nášho mesta, nášho domova. Všetci spolu poďme budovať mesto živé, prosperujúce, založené na výsledkoch práce, slušnosti, transparentnosti a spolupráci. Mesto s vysokou úrovňou vzdelávania, v ktorom ľudia majú kde bývať, kde pracovať a sú pre nich dostupné všetky služby. Mesto, ktoré sa stará o svojich najstarších a najzraniteľnejších, je vyhľadávanou lokalitou pre život, pre voľný čas a je dobrým a bezpečným miestom pre naše deti, pre našu budúcu generáciu.

Prajem vám všetkým požehnané a príjemné prežitie vianočných sviatkov, nech ticho Vianoc vás všetkých naplní pravým pokojom, radosťou, láskou, zdravím a božím požehnaním po celý nový rok 2023.

PhDr. Mgr. Ján Ferenčák, MBA