Aktuality

Mesto opäť získalo zdroje na podporu opatrovateľskej služby

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky schválilo mestu Kežmarok projekt s názvom Podpora opatrovateľskej služby v meste Kežmarok, na ktorý získalo podporu zo zdrojov Európskej únie, a to prostredníctvom Operačného programu Ľudské zdroje.

Mesto Kežmarok v rámci Operačného programu Ľudské zdroje, kód výzvy OP ĽZ DOP 2021/8.1.1/01, opäť požiadalo o poskytnutie nenávratného finančného príspevku na podporu opatrovateľskej služby v Kežmarku.

Na základe Zmluvy č. Z312081BJB601 o poskytnutí nenávratného finančného príspevku uzatvorenej medzi Ministerstvom práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky ako poskytovateľom a mestom Kežmarok ako prijímateľom, ktorá nadobudla účinnosť 01.12.2021, sa mesto Kežmarok zapojilo do dopytovo-orientovaného typu projektu Podpora opatrovateľskej služby v meste Kežmarok, kód projektu: 312081BJB6.

Cieľom projektu je zabezpečiť dostupnosť domácej opatrovateľskej služby za účelom predchádzania umiestňovania klientov do pobytových zariadení. V rámci projektu je oprávneným typom aktivity poskytovanie domácej opatrovateľskej služby s cieľom podporiť zotrvanie osôb odkázaných na pomoc inej osoby v rodinnom prostredí. Prostredníctvom podpory opatrovateľskej služby v Kežmarku sa skvalitnia a zefektívnia služby pre prijímateľov. V neposlednom rade sa tiež prispeje k skvalitneniu ich života.

Do projektu je zapojených 20 opatrovateliek na plný pracovný úväzok, ktoré pomáhajú 35 prijímateľom sociálnej služby odkázaným na pomoc pri samoobslužných úkonoch, starostlivosti o domácnosť, sprevádzajú ich pri základných sociálnych aktivitách a podobne.

Predmetom Zmluvy o poskytnutí NFP je financovanie schváleného projektu, ktorého oprávnené výdavky na realizáciu aktivít projektu sú vo výške 326 400 eur. Začiatok realizácie projektu je od decembra tohto roka a bude trvať 24 mesiacov, teda do novembra 2023.

Magdaléna Bednarčíková

 

Tento projekt sa realizuje vďaka podpore z Európskeho sociálneho fondu a Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Operačného programu Ľudské zdroje.

http://www.esf.gov.sk 

http://www.ludskezdroje.gov.sk

https://www.employment.gov.sk/sk/

Link na projekt: https://www.kezmarok.sk/projekty/podpora-opatrovatelskej-sluzby-v-kezmarku/?fbclid=IwAR0sQ6ur6ljK6a-aRL2Ra7WLeH6I8sxNnQCq7j2O3dyLfum2s-fydBU6I3c