Aktuality

Prvý dámsky večer roka v Kežmarku patril princeznej Diane

30

V piatok 21. januára si dámsku filmovú jazdu v Kežmarku užila s módnou blogerkou a novinárkou viac ako stovka žien.

V tradícii dámskych večerov kino Iskra pokračuje i v tomto roku. Prvým spoločným filmom bola snímka Spencer o princezne Diane.

O filme Spencer

Manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa už dávno vychladlo. Hoci sa množia klebety o aférach a rozvode, počas vianočných slávností v kráľovninom sídle Sandringham je prikázaný mier. Naplánované je spoločné stolovanie, streľba a lov. Diana túto hru pozná. Tento rok však budú veci úplne iné. Spencer divákom predstavuje to, čo sa mohlo stať počas tých niekoľkých osudových dní.

Dámsky večer

Štrnásť rokov prežila v Toronte,  píše pre prestížne americké magazíny a pravidelne sa zúčastňovala na najväčších filmových premiérach a festivaloch. Stihla rozhovory s megahviezdami ako Brad Pitt, Angelina Jolie, Leonardo DiCaprio, Jennifer Aniston, Lady Gaga, Al Pacino, Johnny Depp či mnohé iné. Na cestách ako novinárka sprevádzala aj princa Harryho, navštívila dokonca galavečer odovzdávania Oscarov. Reč je o hovorkyni mesta Kežmarok Barbore Soskovej, ktorá sa predstavila na dámskom večere.

„Film Pabla Larraína zachytáva len tri dni počas Vianoc v Sandringhame, no jeho vykreslenie Diany ako ženy na pokraji nervového zrútenia a zároveň malého strateného dievčatka dohnaného chladnou ľahostajnou rodinou k totálnemu kolapsu potrebovalo dostatok priestoru a času. Kristen Stewart vo filme Spencer odviedla naozaj vieryhodný výkon. Ide o citlivý portrét nešťastnej ženy, obete, ktorá nevidí východisko a trápi sa, čo má vo výsledku vplyv na jej duševné a fyzické zdravie. Je to smutný príbeh, ktorý sa po vzhliadnutí a porovnaní s reálnym osudom princeznej Diany stáva ešte smutnejším,“ povedala po filme Sosková.

„Film bol veľmi pekný historický, aj keď mal svoje smutné stránky s psychickým tónom, ale zato so šťastným koncom. Veľmi inšpiratívny a charakter herečky poučný. Odporúčam film pozrieť každej žene. Ďakujem, že som mala možnosť si zakúpiť lístky online vopred, keďže bolo plné kino a veľký záujem žien o tento krásny  film,“ povedala Kežmarčanka Veronika Gulašiová, ktorá bola jednou zo zúčastnených.

„Piatkový večer bol veľmi vydarený. Spravili sme si s kamarátkami po dlhom čase posedenie a do nášho programu sme zaradili i návštevu kina Iskra. Beseda po filme s Barborou Soskovou bola milým spríjemnením,“ povedala po filme Kristína z neďalekej Ľubice, ktorá na dámsky večer prišla s kamarátkami Janou a Kristínou. Vstupenky dve kamarátky Kristíny dostali podľa slov jednej z nich ako meninový darček a už teraz sa tešia na ďalšie podujatie.

O ďalších dámskych večeroch sa dozviete v aktuálnom programe kina Iskra na webe a sociálnych sieťach.

 

Ondrej Miškovič