Aktuality

Verejnoprospešné služby po zimnej údržbe pokračujú s prácami

8

Údržba chodníkov, ciest a úprava zelene je nepretržitým kolobehom prác v meste, ktoré občania dennodenne vnímajú. Na čo sa zamerajú Verejnoprospešné služby mesta Kežmarok (VPS) v najbližšom období?

Od januára až po marec

Počas zimnej údržby bolo vykonávané pluhovanie a posyp komunikácií. Nezabúdalo sa ani na nerovnosti na našich chodníkoch, a tak sa VPS zamerali i na opravu výtlkov studenou asfaltovou zmesou. „Poslednou činnosťou bolo čistenie komunikácií po samotnej zimnej údržbe,“ informoval Ján Holova z VPS.

Počas zimy sa pamätalo v meste i na zeleň. Od marca bol vývoz BRO z IBV podľa harmonogramu, čiže raz týždenne, a vývoz BRKO zo sídlisk. Zamestnanci VPS taktiež vykonávali ručné i strojové čistenie miestnych aj peších komunikácií a odstavných plôch po zimnom posype. Čistenie plôch zelene po zime im zase umožnilo pripraviť čo najlepšie podmienky pre ďalšie práce na podporu zelene v meste. Uskutočnili sa taktiež dokončovacie práce na rekonštrukcii verejného osvetlenia na Michalskej ulici. Výrezy suchých drevín zase umožnili zdravší rast zelene na jar.

Jar v meste

Na komunikáciách sa počíta s prácami, ako je čistenie uličných vpustí, priepustov a rigolov.

Bude vykonávaná oprava a údržba asfaltových, dláždených a štrkových komunikácií a údržba a obnova dopravného značenia. Medzi ďalšie činnosti, ktoré plánuje VPS vykonávať, je aj údržba dažďovej kanalizácie.

„Na nasledujúce obdobie VPS plánuje vykonávať v oblasti verejnej zelene a čistenia mesta aktivity, akými sú príprava záhonov na výsadbu, údržba detských ihrísk, údržba lavičiek, orezy drevín, likvidácia nefunkčných živých plotov a náhradná výsadba,“ informovala Eva Grotkovská z VPS. Jar v meste VPS otvorili tradične čistením fontán.

Ondrej Miškovič