Aktuality

Vynovenú telocvičňu v športovej hale odovzdali do užívania

_DSC9542

Zrekonštruovanú telocvičňu v Spoločensko-športovom centre v Kežmarku za viac ako pol milióna eur slávnostne otvorili v sobotu  17. septembra. Jej uvedenie do prevádzky sprevádzal 6. ročník stolnotenisového turnaja mužov o pohár primátora mesta.

Kežmarok ako Európske mesto športu 2022 sa vo svojom memorande zaviazalo, že okrem rozšírenia aktivít zameraných na šport pre všetkých, opraví aj športové zariadenia. “Otvorenie a sprístupnenie novej telocvične v Mestskej športovej hale Vlada Jančeka je ďalším z našich úspešných projektov. Ako prví si ju vyskúšali pingpongisti počas 6.ročníka stolnotenisového turnaja o pohár primátora mesta Kežmarok. Verím, že úplne vynovené priestory, nová kvalitná hracia plocha a nové šatne so sociálnymi zariadeniami vytvoria kvalitné podmienky na športovanie nielen pre športové kluby a profesionálov, ale hlavne pre rozvoj detských športových talentov,” uviedol primátor mesta Ján Ferenčák.

Stavenisko bolo do rúk staviteľa odovzdané 10. januára. Priestory telocvične prešli komplexnou obnovou. Rekonštrukcia zahŕňala vnútorné stavebné úpravy, zateplenie a doplnenie podhľadov a stropov, výmenu okien, dverí vrátane príslušných klampiarskych konštrukcií, prívody vody, kúrenie a plyn, kanalizáciu, doplnila sa elektroinštalácia. Zrealizovaním projektu sa zlepšia tepelné pomery a stavebnotechnický stav objektu, zníži energetická náročnosť, zlepší a zvýši jeho estetická úroveň.

Vybudované boli aj nové šatne so sociálnymi zariadeniami vrátane spŕch a skladových priestorov pre športové vybavenie, čím sa zabezpečí funkčnosť a komplexnosť priestorov telocvične. Mesto má v pláne aj ďalšie rekonštrukčné práce súvisiace so zmodernizovaním celej budovy.

Projekt bol zrealizovaný na základe dotácií z rozpočtov Fondu na podporu športu a Prešovského samosprávneho kraja. Celkové náklady na výstavbu boli 542 540 eur, z čoho schválená dotácia tvorila sumu 262 012, 07 eur. Lepšie podmienky pre športovanie mladých ľudí podporilo mesto Kežmarok sumou viac ako 280-tisíc eur.

Spoločensko-športové centrum spĺňa svojimi parametrami normy a pravidlá na organizovanie športových súťaži na celoštátnej úrovni v karate, stolnom tenise, športovom tanci, lukostreľbe pre mládež do 12 rokov a tréningových procesov ostatných športov.

Mgr. Barbora Sosková
tlačová hovorkyňa