Aktuality

Buková Cup pozná už mená víťazov

08_12

V sobotu 5. augusta sa v telocvični T2 Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku uskutočnil jubilejný 10. ročník turnaja v minifutbale mužov Buková cup 2023.

Organizátormi boli Rastislav Senderák, Róbert Gemza a Peter Oberla. Turnaj sa kvôli daždivému počasiu uskutočnil v telocvični. Odohral sa spôsobom vo dvoch skupinách každý s každým, tretí zo skupín hrali o celkové 5. miesto, prvý z jednej skupiny hral semifinále s druhým z druhej skupiny, porazení zo semifinále hrali o celkové 3. miesto a víťazi semifinále hrali finálový zápas o celkové 1. miesto. Hrací čas každého zápasu bol dvakrát 12 minút, v prípade remízy v semifinále, zápase o 3. miesto a vo finále sa mali kopať penalty. Za víťazstvo v skupinách boli tri body, za remízu jeden bod. Počet hráčov na ihrisku bol štyria a brankár.

Družstvá na turnaji podľa celkového umiestnenia

1. Kasperovci v zložení: R. Gemza, R. Senderák, J. Vida, K. Petras, M. Džubas, J. Šupala.

2. Andulka team v zložení: P. Minárik, V. Macko, M. Kredatus, J. Marcinek, J. Galowicz, P. Habiňák, J. Šilon.

3. Baťo team v zložení: P. Gončár, M. Pavličko, A. Matray, M. Matray, P. Baťo.

4. Tornádo v zložení: L. Smejsík, J. Konček, M. Valenčík, P. Straka, J. Cvaniga, V. Dubinský, Š. Pitvor, L. Kasanič.

5. Dominik team v zložení: D. Baláž, J. Repčák, P. Tkáč, K. Semančík, P. Zelený, R. Olekšák, M. Zemčák.

6. HPH v zložení: M. Džadoň, S. Vlach, M. Hodorovič, S. Černák, R. Černák,

Najlepším strelcom sa stal Peter Minárik z Andulka team so šiestimi gólmi, za najlepšieho brankára bol vyhlásený Lukáš Kasanič z tímu Tornádo a za najužitočnejšieho hráča bol vyhlásený Matúš Pavličko z Baťo team. Najstarším účastníkom turnaja bol 55-ročný Peter Minárik. Družstvá boli ocenené pohármi a diplomami, jednotlivci diplomami a vecnými cenami. Účastníci turnaja si dovoľujú poďakovať vedeniu Gymnázia P. O. Hviezdoslava v Kežmarku za prenájom priestorov telocvične, organizátorom, sponzorom (OK Pizza & Bar Kežmarok, Style sport Kežmarok, pohostinstvo Buková Kežmarok, Raiffeisen banka Kežmarok, hotel Hviezdoslav Kežmarok, Tatratea Karloff Kežmarok) a Petrovi Oberlovi za prípravu chutnej fazuľovice. Organizátori konštatovali hladký a kamarátsky priebeh turnaja bez zranení a vyslovili nádej v príprave na nasledujúci 11.ročník v roku 2024.

Text a foto: Stanislav Škára