Aktuality

Firemný seriál: Centroglob – Kežmarok funguje vyše 25 rokov, medzi stolármi je nepostrádateľný

Ilustračný obrázok

Seriál pokračuje firmou, ktorá ponúka kompletný sortiment stolárskych potrieb a doplnkov. A k nim sériu naviazaných služieb. Vznikla v roku 1997. Za tú dobu sa Centroglob – Kežmarok (KK) stihol rozrásť na podnik obsluhujúci široké okolie. A platného hráča v stolárskom prostredí.

 

Objavenie diery na trhu

Majitelia začínali skromne. A komorne – v priestoroch rodinného domu v Ľubici. I napriek počiatočným ťažkostiam rýchlo rozoznali, že takéto podnikanie má perspektívu. Že našli na trhu neobsadenú dieru, ukázal čas. O ich tovar a služby bol čoraz väčší záujem. Preto si v roku 2005 zaobstarali priestory v Kežmarku, kde fungujú dodnes.

V meste sa následne firma stala poznateľnou značkou. Za dve dekády sa nielenže etablovala, ale do istej miery sa stala nenahraditeľnou. Ponúka služby pre stolárov, všetko na výrobu nábytku a obsluhuje prakticky celý Spiš. Zákazníci prichádzajú i z Popradu či Liptovského Mikuláša.

 

Za čím všetkým ľudia navštívia prevádzku na Slavkovskej 65

Ťažiskové služby firmy dnes predstavujú porez a olepenie drevotriesky LDTD. Konateľ firmy dbá obzvlášť striktne na precíznu a kvalitnú prácu. Je to jeden z dôvodov, prečo si Centroglob – KK vybudoval pravidelne sa vracajúcu klientelu. Denne obslúži priemerne 30 až 40 klientov.

V predajni možno nájsť profi elektronáradie od výrobcov MAKITA, Maktec či Dolmar. Firma predáva drevotriesku, OSB dosky, ABS hrany na olepenie, laky na drevo a mnoho ďalšieho materiálu. Je po ňom dopyt nielenu stolárov, ale aj u domácich kutilov, stavebných alebo ďalších nábytkárskych firiem.

 

Stabilná práca a záujem mestských inštitúcii

Centroglob – KK sa teší okrem iného aj záujmu rôznych mestských inštitúcii. Ich predstavitelia sa naň obracajú pravidelne. Stabilnú prácu v ňom našli mnohí – zamestnáva takmer 20 ľudí.

Firma sa v rámci možnosti usiluje i o energetickú transformáciu. „Investovali sme do zelenej energie a v budúcnosti plánujeme našu prevádzku a procesy mierne zmodernizovať,“ uviedol konateľ firmy Radovan Drugáč. Dodal, že Centroglob – KK dbá aj na komfort zákaznikov. Už niekoľko rokov ponúka rozvozy tovaru a vyrobených dielcov nábytku na ďalšie spracovanie.

 

Radi by sme pripomenuli, že ak máte záujem o prezentáciu svojej firmy alebo podniku na stránkach Novín Kežmarok, môžete nám napísať do redakcie e-mail alebo nás osloviť telefonicky. Redakcia už oslovila a priebežne oslovuje ďalšie firmy. Prosíme vás, aby ste nás kontaktovali vždy na začiatku mesiaca po vydaní novín. Redakcia si vyhradzuje právo poskytnuté informácie zverejniť a upraviť.

Kristián Krempaský, foto: Centroglob – Kežmarok