Aktuality

Na jeseň sa predstavia futbalisti vo vyššej lige

18

Po dlhých rokoch čakania sa to konečne podarilo. 1. MFK Kežmarok postúpil do štvrtej ligy. Viac nám o ceste klubu za úspechom porozprával Tibor Friedman, prezident 1. MFK Kežmarok.

V poslednom období sa klubu podarilo zrekonštruovať tribúnu, vnútorné priestory, šatne, sprchy, sociálne priestory, a to vďaka Slovenskému futbalovému zväzu, Verejnoprospešným službám mesta Kežmarok a mestu Kežmarok. „Chceli by sme ďalšie rekonštrukcie, ako napríklad dokončenie striedačiek, vybudovanie tréningovej plochy s umelým trávnikom a ďalších priestorov,“ prezradil Tibor Friedman.

Kežmarský futbal zažíva posledných päť rokov veľmi úspešné obdobie. „V našich súťažiach sme dosiahli tri prvenstvá, teda tri postupy, raz bez čo len jediného strateného bodu a naposledy bez jedinej prehry. Myslíme si, že naši chlapci predvádzajú výborné výkony, čím nerobia radosť len sebe, ale aj fanúšikom, ktorí začali navštevovať naše zápasy v hojnom počte,“ povedal Friedman.

Dres 1. MFK Kežmarok si v súčasnosti obliekajú: Jurij Pohoriliak, Matej Kačír, Milan Novák, Tomáš Ondrejka, Jaroslav Harbar, Dominik Vida, Michal Bacula, Simon Kristan, Peter Lajčák, Patrik Grega, Maroš Pilát, Arben Hazrolli, Adam Matalík, Adam Pirhala, Jakub Bavoľár, Pavol Fejerčák, Mário Rušin, Daniel Kusnyír a Branislav Bartko. Podľa prezidenta klubu bol v predošlej sezóne najlepším hráčom celý tím. Realizačný tím sa podpísal tiež pod úspech v minulej sezóne. Stanislav Koch, Pavol Fejerčák st., Tibor Friedman, Stanislav Senderák a Ján Nahalka spoločne viedli mužstvo bez jedinej straty bodu. Postup do vyššej ligy tak bol zaslúžený.

V Slovenskom pohári dosiahli hráči historické postupy a výsledky. „Určite si každý fanúšik pamätá na zápasy s takými súpermi, akými boli Rudňany, Spišské Podhradie, dvakrát Bardejov, Zlaté Moravce, Skalica, Banská Bystrica. To sú súperi zvučných mien, akí veľmi dlho nehrali v Kežmarku, navyše v súťažných zápasoch,“ povedal Friedman a pokračoval: „Veľmi si vážime ocenenie za najlepší amatérsky tím na Slovensku, ktoré sme si prevzali v prestávke finále Slovenského pohára medzi Spartakom Trnava a Slovanom Bratislava. Svedčí to o kvalite všetkých hráčov a realizačného tímu a ich systematickej práci. Náš klub dospelých si získal veľmi dobré meno a predovšetkým rešpekt na celom Slovensku. Cítili sme to všade, kde sme zavítali na majstrovský zápas.“

Postup do vyššej ligy a očakávaní silnejší súperi budú zaiste lákadlom pre divákov pod Tatrami. Na kežmarskom trávniku sa predstaví: Medzev, Čaňa, Ľubotice, Sabinov, Kechnec, Raslavice, Medzilaborce, Lokomotíva Košice, Rudňany, Pavlovce, Poprad, Gerlachov, Sobrance, Veľký Šariš alebo Kalša.

Ondrej Miškovič, foto: archív klubu