Aktuality

Zimné podujatia Múzea v Kežmarku – Kežmarského hradu

_03_Zimné podujatia Múzea v Kežmarku – Kežmarského hradu

27. november – 8. december – vianočné tvorivé dielne na Kežmarskom hrade – tvorivé dielne pre žiakov základných škôl, venované výrobe tradičných ozdôb a dekorácií z prírodných materiálov, spojené s prednáškou o vianočných zvykoch a tradíciách na Spiši. Vstupné tri eurá na žiaka.
15. december 2023 o 16.00 hod. – vianočná prehliadka Vianočný darček. Večerná prehliadka vianočne vyzdobeným Kežmarským hradom, obohatená históriou vianočných darčekov, spojená s čítaním rozprávky, ochutnávkou medoviny a koncertom v hradnej kaplnke. Súčasťou prehliadky bude burza hračiek na nádvorí hradu. Deti si môžu prísť vymeniť, prípadne darovať svoje hračky. Vstupné je pre dospelých päť eur a zľavnené 2,50 eura.
1. december – 29. december – Móda 19. storočia – výstava zo zbierok Múzea v Kežmarku (módne listy, časopisy, odevné doplnky). Nebudú chýbať ani rekonštruované dobové odevy z dielne známej poľskej historičky Márie Molendy. Cieľom je predstaviť dobovú módu a jej premeny počas 100 rokov vývoja. Výstavná sieň múzea na Ulici Dr. Alexandra 11. Vstupné pre dospelých je dve eurá a deti, dôchodcovia a študenti jedno euro.
Informovala: Erika Cintulová, riaditeľka múzea