Aktuality

Kežmarská hudobná jar predstaví štyri zaujímavé koncerty

20_Hudobná jar_1696_OM_BŠ_KK

Obľúbené jarné podujatie v Kežmarku uvedie na svojom 47. ročníku zvučné mená.

 

Prvý koncert 7. mája zmieša hudobné žánre aj druhy umenia, hlavnú úlohu v ňom bude mať slovo a hudba. „Hostiteľka večera herečka a moderátorka Bibiana Ondrejková a jej hostia – speváčky Marcella Molnárová, Greta Pogany a klavirista Pavol Bodnár dokážu, že aj vážna poézia a hudba môže byť veselá a veselá poézia a hudba môže byť vážna a že nič z toho nie je nuda. Program Len tak zľahka len tak zľahka počíta aj s interakciou divákov. Zároveň to je názov básnickej zbierky Bibiany Ondrejkovej,“ informovala referentka kultúry Barbora Kaprálová.

Piesne srdca započujú poslucháči v Kežmarku 21. mája o 18.30 v Základnej škole Antona Cígera v Kežmarku. V koncertnom programe Ľuba Šama, multižánrového huslistu, a Karin Sarkisjan, klaviristky a huslistky arménskeho pôvodu, zaznejú piesne židovského, ukrajinského a arménskeho pôvodu ovplyvnené balkánskou hudbou a jazzom.

Spoločný koncert sláčikového orchestra Základnej umeleckej školy Antona Cígera Kežmarok a Państwowej szkoly muzycznej v Bochni privíta divákov 24. mája na treťom koncerte Kežmarskej hudobnej jari.

Posledný koncert bude 31. mája o 18.30 h v drevenom kostole patriť Richardovi Rikkonovi a Felixovi Slováčekovi. „Klavírny virtuóz Richard Rikkon a legenda českej hudobnej scény, klarinetista, saxofonista a dirigent Felix Slováček zahrajú skvelé skladby od najväčších klasických skladateľov, ale aj mnohé skladby z popového a jazzového žánru, soundtracky z filmov i muzikálové lahôdky,“ doplnila Barbora Kaprálová.

Text a foto: Ondrej Miškovič