Aktuality

Denne obslúži stovky zákazníkov. Mesto si bez neho už nevieme predstaviť

Záber na regál s maliarskym sortimentom v predajni rodiny Bjalončíkovcov.

Nasledujúce riadky sa budú venovať rodinnému podniku, ktorý v Kežmarku pôsobí bezmála už 25 rokov. Netreba ho ani menovať, stačí spomenúť výraz farby – laky a hneď je známe, o akú firmu ide a kde nájdeme jej predajne.

 

Pevná súčasť mesta

Podnik Pavla Bjalončíka je v Kežmarku populárny. Podniká tu už od konca 90. rokov. Začínal v predajni na Hviezdoslavovej ulici, neskôr sa usídlil na Starom trhu, kde má predajňu dodnes. V roku 2011 firma expandovala. A spustila predaj v ďalšej budove na Ul. Generála Štefánika.

Ako vyplýva zo spomínaného výrazu farby – laky, firma rodiny Bjalončíkovcov cieli primárne na túto oblasť. „Predávame široký sortiment farieb do interiéru a exteriéru – na všetky povrchy, fasádne omietky aj mozaikové,“ uviedol Bjalončík. Spresnil, že ponúkajú dekoratívne farby, sprejové farby, maliarske náradie, polystyrénové obklady a lišty, pracovné náradie a drogériu. Ďalej v predajniach nájdeme pracovné aj športové odevy a obuv, kuchynské potreby, krby, pece či elektro.

„Sme špecializovaná predajňa na miešanie autolakov na každú značku vozidla, farieb na drevo, kov, betón, obklad a mnoho iných materiálov,“ pomenúva Bjalončík jednu z najsilnejších devíz podnikania rodiny. Doplnil, že podnik popri širokej ponuke sortimentu realizuje i rozvoz tovaru firmám – a po dohode aj bežným zákazníkom.

 

Za rastom badať vysoký odbyt

Obe prevádzky dnes podľa majiteľov obslúžia v závislosti od ročného obdobia denne od sto do 300 zákazníkov. Treba vyzdvihnúť, že mnoho z nich sú pravidelne vracajúci sa zákazníci. Nájdeme medzi nimi živnostníkov, remeselníkov či spomínané firmy.

„Keďže bol záujem občanov nakupovať v našej prevádzke zjavný, firma počas fungovania ďalších rokov naberala na veľkosti. Možné to bolo vďaka mnohej podpore našej klientely,“ podotkol Bjalončík. Uviedol aj, že v jeho predajniach si nachádza prácu takmer desať zamestnancov.

 

Chceme sa udržať na mape firiem

Obidve predajne nájdete na týchto adresách: Starý trh 446/6 a Ul. Generála Štefánika 5. Rodina Bjalončíkovcov uviedla, že ich túžbou je „udržiavať prevádzky plne funkčné, ešte väčšmi posilniť konkurencieschopnosť a udržať sa na mape firiem v meste počas ďalších rokov“.

„Počas nášho fungovania sme zaplatili nemalé prostriedky i do mestskej kasy. Vďaka nám v meste zrekonštruovali tri budovy, ktorým sme vdýchli nádych dnešnej doby,“ zdôraznil v súvislosti so spoluprácou s Kežmarkom.

Na záver doložil, že v budúcnosti chce firma ponúkať zákazníkom ešte väčšiu škálu sortimentu. A popritom inovovať a modernizovať obidve predajne.

Kristián Krempaský, foto: Farby – Laky Bjalončík