Aktuality

Pozor na podvodné telefonáty v meste Kežmarok

ai-generated-8544620_1280

Mestská polícia Kežmarok upozorňuje na prípady podvodných telefonátov, ku ktorým dochádza v týchto dňoch v meste Kežmarok. Na základe oznámenia poškodených, ktorým volali neznáme osoby upozorňujeme obyvateľov na podvodné telefonáty. Mestská polícia a Policajný zbor upozorňuje občanov, že sa jedná o protiprávnu činnosť páchanú na senioroch, kde môže byť zneužívaná ich dôvera.

Podvodníkov zaujímalo či seniori žijú sami a zavádzali ich klamlivou informáciou, aby nevychádzali z domu, nakoľko v ich blízkosti došlo ku krádeži a že ich bude kontaktovať polícia. Vzhľadom k tomu, že ide o podvodný telefonát, mestská polícia upozorňuje občanov, aby si každý takýto telefonát okamžite overili na bezplatnom telefónnom čísle mestskej polície na čísle 159 resp. Policajného zboru SR číslo telefónu 158.

Taktiež upozorňujeme občanov, aby v prípade, že im pri dverách zvoní cudzia osoba, ktorá sa predstaví ako pracovník nejakej spoločnosti resp. príslušník mestskej polície alebo Policajného zboru, obratom si danú skutočnosť overili na vyššie uvedených tiesňových linkách a do domu resp. bytu nikoho nevpustili. Upozorňujeme občanov aj na to, aby takto neposkytovali cudzím osobám žiadne osobné údaje či údaje o rodinných pomeroch. Pred cudzími osobami nie je vhodné vyberať žiadne peniaze, nakoľko páchatelia ovládajú veľa spôsobov ako odlákať pozornosť a v nestráženej chvíli dokážu odcudziť celoživotné úspory.

Mestská polícia apeluje na obyvateľov, ak sa stane niektorá z popísaných udalostí je potrebné byť obozretní a v prípade akýchkoľvek pochybností vždy kontaktovať tiesňovú linku mestskej polície „159“ resp. Policajného zboru SR „158“.