Aktuality

Úvodník riaditeľa Centra voľného času Kežmarok

03_Dejneka

Vážení čitatelia Novín Kežmarok,

ako riaditeľ Centra voľného času v Kežmarku mi je cťou podeliť sa s vami niekoľkými úvahami a poznatkami o témach, ktoré nám sú v tomto zložitom svete veľmi blízke a dôležité.

V dnešnej dobe, keď sme zahltení rôznymi povinnosťami a rýchlym tempom života, je dôležité si uvedomiť hodnotu rodiny a jej význam pre našu spoločnosť. Rodina je základnou jednotkou, kde sa formuje charakter a hodnoty jednotlivca. Je to miesto, kde sa učíme komunikovať, riešiť konflikty a prejavovať lásku a porozumenie. Preto je nevyhnutné, aby sme rodinu podporovali a posilňovali jej väzby, aby sme vytvorili zdravé a šťastné prostredie pre každého jej člena.

V tomto kontexte je spolupráca ďalším dôležitým pilierom našej spoločnosti. Spolupráca medzi jednotlivými rodinnými príslušníkmi, medzi školou a rodinou, medzi miestnymi organizáciami a občanmi, ale aj medzi poslancami a vedením mesta. Jej úspech závisí od schopnosti počúvať a rešpektovať názory a potreby ostatných, od ochoty pomáhať a podporovať druhých. Práve prostredníctvom spolupráce dokážeme dosiahnuť oveľa viac a vytvoriť prosperujúcu a harmonickú komunitu.

V centre voľného času nechceme zabúdať ani na výchovu, ktorá má kľúčový vplyv na formovanie budúcich generácií. Výchova, založená na hodnotách ako úcta, zodpovednosť a solidarita, je tou silou, ktorá formuje naše deti a mládež a vytvára z nich samostatných a zodpovedných jedincov. Je preto našou povinnosťou investovať do výchovy a poskytovať mladým ľuďom podporu a vzdelanie, ktoré im pomôžu stať sa aktívnymi a úspešnými členmi spoločnosti.

V závere by som chcel zdôrazniť, že len vďaka súdržnosti, vzájomnej pomoci a dôvere môžeme dosiahnuť pozitívne zmeny a budovať lepšiu budúcnosť pre nás všetkých v Kežmarku. Dúfam, že sa nám podarí v našej komunite podporovať tieto hodnoty a spoločne tvoriť prostredie plné lásky, porozumenia a harmónie.

Mgr. Radovan Dejneka, riaditeľ Centra voľného času Kežmarok