Aktuality

Zmenili sme dizajn Novín Kežmarok

NK

Drahí Kežmarčania,

zmena patrí k životu. Menia sa ročné obdobia, svet okolo nás, ale aj my napredujeme a sme skúsenejší. Na jar, keď sa príroda prebúdza, je ten správny čas na krok vpred. Je preto symbolické, že práve teraz sme sa rozhodli zmeniť aj vizuál Novín Kežmarok. Tie vám majú prinášať aktuálne spravodajské informácie, prehľad z kultúry i športu v Kežmarku.

Za našu prácu hovoria úspešné projekty a investície do mesta, o ktorých sa dozviete z nášho mesačníka. Samospráve ide o zníženie nákladov postupným zavádzaním LED osvetlenia. V najbližších dňoch spustíme elektronickú evidenciu odpadov. Budeme tak patriť k viac ako 145 samosprávam používajúcim systém na sprehľadnenie produkcie odpadu. Aktuálne sme vyhlásili aj súťaž Literárny Kežmarok 2024, ktorý je určený už pre všetky vekové kategórie.

Milí obyvatelia, sme vo veľkonočnom období, najväčšom kresťanskom sviatku. Je tu čas pokory, a zároveň radosti i spoločného pokoja. Počas týchto dní sa stretávame s rodinou a priateľmi, aby sme oslávili a pripomenuli si tradičné hodnoty. V tento čas nazrieme do svojho vnútra a oceníme všetko dobré, čo máme v našich životoch. V tomto duchu by som chcel povzbudiť každého z nás, aby sme si uvedomili význam spolupatričnosti, priateľskosti a stmelenia.

Kežmarčania, prajem vám, nech vás Veľká noc naplní vierou, láskou a pokojom!

Ján Ferenčák

váš primátor