Aktuality

Firma Mubea prinesie do Kežmarku nové pracovné miesta

IMG_8580

Primátor Kežmarku Ján Ferenčák sa v stredu 8. decembra stretol s konateľom spoločnosti Mubea Automotive Slovakia Miroslavom Mikulom. V kežmarskom závode nájde v najbližších rokoch prácu viac ako 500 zamestnancov.

Spoločnosť Mubea je svetovým lídrom na trhu vo vývoji a výrobe automobilových výrobkov s jedinečnými vlastnosťami, ktoré znižujú váhu vozidiel a prispievajú tak k ochrane životného prostredia. To priamo súvisí so systémovými a vizionárskymi riešeniami mesta Kežmarok v oblasti zvyšovania kvality životného prostredia. V roku 2018 vláda schválila spoločnosti investičnú pomoc vo výške takmer 15 miliónov eur.

„Na dnešnom stretnutí sme sa zhovárali okrem iného aj o zabezpečení a príprave kvalifikovanej pracovnej sily pre plánované kapacity výroby a nadviazaní spolupráce so školami v regióne a okolí. Pán riaditeľ mi aj napriek globálnej kríze a pandémii, ktorá má za následok mierne zdržanie, potvrdil zámer preinvestovať 50 miliónov eur a zamestnať 500 ľudí,“ povedal po stretnutí primátor mesta Ján Ferenčák.

Niekoľkých zamestnancov si už spoločnosť vybrala. „V súčasnosti máme 83 zamestnancov a stále naberáme nových. Do konca budúceho roka by sa mal ich počet zdvojnásobiť. Síce sa nám niektoré veci posunuli, ale nič to nemení na našom pôvodnom pláne,“ potvrdil zámer spoločnosti Mikula.

Dôležitým bodom, na ktorom chce Mubea Kežmarok stavať, je tiež úzka spolupráca so strednými a vysokými školami v regióne a okolí. Podľa Mikulu už spoločnosť uzatvorila spoluprácu s Technickou univerzitou v Košiciach a rozpracovanú majú aj spoluprácu s vysokou školou v Žiline.