Aktuality

Kežmarské “more” otvorí sezónu hudbou a programom pre deti

ilustračný obrázok

Letné kúpalisko so slanou vodou otvorí svoju piatu sezónu vo štvrtok 1. júla 2021 o 10.00 h. Celý deň sa deti i celé rodiny budú môcť zabaviť pri animačných aktivitách, ktoré sa budú striedať v blokoch od 10.30 do 15.30 h.

Počas dňa vystúpia vodník a víly s bublinovou šou, deti si zatancujú pri mini diskotéke, chýbať nebude ani aquadance či obľúbený skákací hrad. Premiérový deň kúpania sa pod holým nebom vyvrcholí o 16.00 hod. koncertom hudobnej skupiny 4ka BAND, ktorá so svojím repertoárom svetových i česko-slovenských hitov prinesie do letného areálu energiu a zábavu.

Jeho otvoreniu predchádzala snaha vedenia mesta sprístupniť obľúbené miesto rekreácie napriek obmedzeniam, ktoré zapríčinil koronavírus. „Aj napriek zložitej situácii a neistote, ktorú máme kvôli pandémii, sa mesto Kežmarok rozhodlo otvoriť brány svojho kúpaliska. To je špecifické tým, že sa v ňom nachádza voda obohatená o pravú jadranskú soľ. Naši občania tak budú môcť stráviť dovolenku doma, pri našom malom Jadranskom mori a necestovať do zahraničia. Kúpalisko bude otvorené počas dvoch letných mesiacov a umožní deťom i dospelým, aby si oddýchli a nabrali nové sily a energiu do ďalšieho obdobia,” uviedol primátor mesta Ján Ferenčák.

Mesto poverilo prevádzkou Verejnoprospešné služby mesta Kežmarok (VPS). „V areáli kúpaliska budú k dispozícii požičovňa lehátok a bufet. Návštevníci si budú môcť vybrať z bohatej ponuky občerstvenia. V prvý deň budeme čapovať kofolu zadarmo, samozrejme len do vyčerpania zásob. Na všetkých sa veľmi tešíme a zároveň prosíme návštevníkov, aby rešpektovali usmernenia personálu vzhľadom na pretrvávajúce pandemické nariadenia,“ ozrejmil prípravy na spustenie kúpaliska Miroslav Škvarek, riaditeľ VPS.

Kúpalisko bude otvorené každý deň od 9.00 do 19.00 hod. Ceny pre návštevníkov ostávajú nezmenené. Osoby s trvalým pobytom v Kežmarku budú mať 70-percentnú zľavu z ceny príslušného vstupného. Povolený počet ľudí v areáli sa bude odvíjať od aktuálnej situácie a od obmedzení súvisiacich so zvýšenými hygienickými opatreniami.