Aktuality

Novovymenovaný riaditeľ kežmarskej nemocnice Ing. Vladimír Lešundák: Som pripravený odovzdať skúsenosti

V utorok 25. mája sme spolu s primátorom mesta Kežmarok Jánom Ferenčákom a medicínskym riaditeľom AGEL SK Waldemarom Kmiecikom slávnostne otvorili vakcinačné centrum, ktoré bude slúžiť v priestoroch polikliniky na Hviezdoslavovej ulici. Túto udalosť budem symbolicky vnímať ako môj začiatok v kežmarskej nemocnici na poste jej riaditeľa. Teším sa, že sa v Kežmarku vďaka práci mnohých kolegov, podarilo otvoriť vakcinačné centrum. Vnímam to ako jednu z foriem, ktorá môže ochrániť nie len verejnosť, ale i zdravotníkov, a tým vytvoriť bezpečné prostredie pre našich pacientov a zamestnancov.

Očkovanie vnímam ako jediný spôsob ako sa pred ochorením COVID-19 ochrániť. Urobíme všetko preto, aby sa čo najviac ľudí zaočkovalo. Najlepšie riešenie pre pacientov, pre zamestnancov nemocnice aj aktivity nemocnice ako takej je, aby bolo zaočkovaných čo najviac ľudí v čo najkratšom čase. Pomôžu tým sebe a tiež zdravotníkom, v prípade prípadného nového ataku ochorenia COVID-19. Zdravotníci sa budú môcť venovať svojej bežnej práci, čo je starostlivosť o pacienta.

Som rád za príležitosť byť riaditeľom Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, ktorá má rodinnú atmosféru a svojím postavením v okrese je silným zamestnávateľom a poskytovateľom akútnej zdravotnej starostlivosti. Prešiel som všetky oddelenia a som milo prekvapený, hlavne personálom. Môj prvý dojem je, že to bude patriť k silným stránkam nemocnice. V poslednom období sa do nemocnice značne investovalo a teraz je čas to všetko uviesť do praxe. Pre všetkých zúčastnených je dobré, že existuje podpora ako medicínskeho, technického vedenia AGEL SK, ostatných podporných odborov a útvarov, nemocnice ako takej, ako i v hľadaní synergických efektov „Spišských nemocníc“. Som pripravený všetky moje dlhoročné skúsenosti, aj zo zahraničia, využiť čo najlepšie.

Ing. Vladimír Lešundák,

riaditeľ Nemocnice Dr. Vojtecha Alexandra