Aktuality

V kežmarskej nemocnici sa mení čas testovania počas víkendov a sviatkov

ilustračný obrázok

V Nemocnici Dr. Vojtecha Alexandra v Kežmarku, člen skupiny AGEL, nastáva zmena ohľadom testovania proti ochoreniu COVID-19. Vyplýva to z príkazu Ministerstva zdravotníctva SR. Počas víkendu bude možné sa dať otestovať proti koronavírusu  od 7.00 hod. do 11.00 hod. Posledný odber bude realizovaný 15 minút pred koncom pracovnej doby. Počas sviatkov bude mobilné odberové miesto COVID-19 zatvorené.

,,V našom odberovom mieste COVID-19 je možnosť antigénového testovania každý pracovný deň od 7.00 hod. do 15.30 hod. s prestávkou od 12.00 hod. do 12.30 hod. Zmena na základe príkazu Ministerstva zdravotníctva SR nastáva ohľadom testovania počas víkendov, kedy sa bude dať otestovať od 7.00 hod. do 11.00 hod. Posledný odber realizujeme 15 minút pred koncom pracovnej doby. Počas sviatkov je mobilné odberové miesto zatvorené,“ uvádza PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

Manipulačný poplatok 5 eur bude za antigénové testovanie na odberovom mieste COVID-19 prijímaný len v hotovosti. Na testovanie môžu záujemcovia prísť bez registrácie. ,,My ich následne zadáme do systému, ktorý im vygeneruje potvrdenie o platbe a testovaní. Tak ako v predchádzajúcom období bude potvrdenie o testovaní formou e-mailu, SMS, a taktiež papierovej formy, ktorú si môžu záujemcovia vyžiadať,“ informuje PhDr. Anna Rybková, námestníčka riaditeľa pre ošetrovateľskú starostlivosť.

V súčasnosti rozlišujeme v mobilnom odberovom mieste kežmarskej nemocnice  tri druhy testovacích alternatív:

 

  1. Antigénové testovanie

Testovanie antigénovými testami od pondelka do nedele.

Počas pracovného týždňa v čase od 7.00 hod. do 15.00 hod.

Počas víkendov od 7.00 hod. do 11.00 hod.

Počas sviatkov je mobilné odberové miesto zatvorené.

Manipulačný poplatok je 5 eur. Posledný odber sa realizuje 15 minút pred koncom pracovnej doby.

 

  1. PCR testovanie pre samoplatcov

Naďalej taktiež platí, že nemocnica vykonáva počas pracovných dní aj platené PCR testovanie a PCR testovanie zo slín, na ktoré je možné sa prihlásiť cez portál www.agellab.sk. Testovanie pre samoplatcov sa vykonáva od 11.00 hod. do 12.00 hod.

 

  1. PCR testovanie pre pacientov s príznakmi ochorenia (RÚVZ/NCZI)

V prípade, že má osoba príznaky alebo podozrenie na chorenie, môže požiadať o vyšetrenie formou elektronického formuláru prostredníctvom korona.gov.sk. Bude jej pridelené odberové miesto na testovanie. Tieto testy sa v mobilnom odberovom mieste COVID-19 realizujú každý pracovný deň od 7.00 hod. do 11.00 hod.

 

 

Informácie poskytla Mgr. Martina Pavliková

Hovorkyňa skupiny AGEL SK