Aktuality

Januárové vydanie Novín Kežmarok čoskoro v kežmarských schránkach

07_a

Pripravili sme si pre Vás prvé tohtoročné vydanie mesačníka Noviny Kežmarok. Špeciálnu prílohu novín tvorí kalendár na rok 2022 s originálnou perokresbou nášho mesta. Dočítate sa v nich o týchto témach:

Práce na Redute budú hotové do leta
V rámci komplexnej rekonštrukcie plánuje mesto realizovať obnovu zastrešenia, fasády, okien, dverí a vnútorného dvora, ktorý bude verejne prístupný. Návštevník si v ňom pozrie expozície o národnej kultúrnej pamiatke.

Rekonštrukcia športovísk v dôležitom roku pre kežmarský šport
Prestížne ocenenie European Town of Sport 2022 v kategórii do 25-tisíc obyvateľov mestu udelila hodnotiaca komisia ACES Europe pri Európskej únii v Bruseli. V roku 2022 tak mesto ponesie titul a musí sa popasovať i s rekonštrukciami športovísk.

Mesto sa zapojilo do medzinárodného projektu IoTxChange
Hlavným cieľom siete pre akčné plánovanie „IoTxChange“ je vzájomná výmena skúseností v oblasti digitalizácie založenej na riešeniach IoT – internetu vecí. Viac informácií poskytne interview s projektovým manažérom Dávidom Cintulom.

Kežmarská informačná kancelária v očakávaní návratu turistov po pandémií
Komplexné informácie pre turistov a návštevníkov nášho mesta poskytuje Kežmarská informačná kancelária (KIA) na Hlavnom námestí 64. S akými netradičnými vecami sa za svoju 12 ročnú prácu v nej stretol Marek Kollár sa dozviete v článku.

Výzvy, ktoré posunuli umelecké vzdelanie v Kežmarku vpred
V roku 2022 si pripomenieme výročie založenia Základnej umeleckej školy Antona Cígera v Kežmarku. Riaditeľ školy Ján Levocký spomína na 32 rokov, kedy sa striedali menej náročné a ťažšie obdobia.

Pandémia ovplyvnila remeselníkov a predajcov
Mesto sa pre platné nariadenia rozhodlo neorganizovať tradičné vianočné trhy. Situácia, kedy je znemožnený predaj a kontakt so zákazníkom, položila mnohých predajcov na kolená.

Lukáša Leščišina sprevádza spev už od detstva
Rodičia mu vraveli, že už ako dieťa mal dosť výrazný hlas pri plači. Spieval kde sa dalo počnúc sobášmi v kostoloch, krstoch, pohreboch až po oslavy. Čím učaroval Kežmarok nádejnému umelcovi?

Tajomstvá hradných depozitárov. Kalendár pre rok 1933
Kalendár kedysi patril medzi najväčšie cennosti asi každej domácnosti. Hneď po Biblii a modlitebnej knižke.

Bicykel vymenili za kopačky a ešte aj remizovali
Jozef Cigal sa podelil so spomienkami na úsmevnú príhodu, ktorá sa stala na cyklistických pretekoch v roku 1959.


Noviny Kežmarok si prečítate na tomto odkaze


V prípade nedodania novín do 11. januára kontaktujte 0911 212 431.
Noviny si môžete vyzdvihnúť v redakcii a Kežmarskej informačnej kancelárii.