Aktuality

Kultúra a šport v meste ožívajú

kultura

Februárové zastupiteľstvo športu a kultúre schválilo viaceré dotácie. Voľný čas v meste budú tak môcť občania znovu tráviť o čosi aktívnejšie.

Podporené športové kluby a organizácie

Diskusiu poslancov vyvolalo na zastupiteľstve financovanie športu, konkrétne plaveckého oddielu, ktorý je zároveň členom Mestského športového klubu a tam už poberá dotácie. Po rozhovore poslancov s prezidentom MŠK bolo vysvetlené, že tento príspevok možno cez komisiu športu žiadať kedykoľvek, aj keď už sú členmi v iných podporných združeniach. Kežmarský šport bol tak podporený štedrou sumou a podpory sa dočkali tieto kluby a združenia:

Plavecký oddiel MŠK Kežmarok LITTLE SHARK, Telovýchovná jednota Severka Kežmarok – stolnotenisový klub, Občianske združenie REDS CREW TRAININGS, Ping-pong club Fortuna-Dukla Kežmarok, Šport je cesta – hokejbal, oz, Tanečno-športové centrum TEMPO Kežmarok, Klub slovenských turistov Zlatná Kežmarok, CK CYKLOŠPORT KEŽMAROK. Posledným odobreným financovaním bolo financovanie združenia Šport pre všetkých Kežmarok na ich dve športové aktivity.

Podporené kultúrne spolky

Poslancom bol na rokovanie predložený materiál na podporu kultúry, ktorý jednohlasne schválili, a tak sa dostalo podpory týmto kultúrnym spolkom: Goralik v sume 1 500 eur, exTeatro v sume 2 000 eur, Občianske združenie Gplus v sume 1 200 eur, Združenie Domov Kežmarok sumou 800 eur, Východoslovenské folklórne združenie sumou 1 600 eur a Klub priateľov umenia – ZUŠ A. Cígera Kežmarok sumou 3 000 eur.

Prípad Adama a Evy

Zdravie a celkovú psychickú pohodu človeka ovplyvňuje množstvo faktorov. Hoci sa na ňu často zabúda, jedným z nich je aj kultúra. „Preto sme radi, že po dvojročnej odmlke sa na divadelné dosky vrátili kežmarskí ochotníci. Ich novú divadelnú komédiu Adam a Eva o tom, že dokázať pred súdom svoju lásku nie je vôbec jednoduché, režíroval Ivan Kubík.“ Informovala Barbora Kaprálová z úseku kultúry.

Ondrej Miškovič, foto: Ján Kučkovský