Aktuality

Kapela kežmarského gymnázia má už svoju tretiu generáciu

403817388_668952292019828_5398642166732028507_n

Na kultúrnych i spoločenských akciách mesta sme mohli vidieť a hlavne počuť mladú študentskú kapelu In Medias Res. Spoločná záľuba v podobe dobrej muziky sa spája už v tretej generácii študentov Gymnázia Pavla Országha Hviezdoslava v Kežmarku.

Kapelu In medias res momentálne tvorí desať členov pod vedením Aleksandara Čavića. V jej tretej generácií hrávajú študenti: Berta Hudina, Jakub Uriga, Veronika Steinová, Tobias Pružinský, Timea Gildeinová, Šarlota Mačičáková, Rebeka Čorbová, Lenka Liptáková, Katarína Sterenčáková, Samuel Jurgovian a Emanuel Kučera.

„Skúšky nemávame pravidelne počas celého školského roka, ale pred každou akciou sa naplno venuje príprave. Máme nacvičených viacero stálych piesní, avšak pred každým vystúpením vyberáme skladby, ktoré sú najvhodnejšie danej príležitosti. V našom repertoári sú ako slovenské, tak aj anglické piesne. Aktuálne sa s kapelou nevenujeme vlastnej tvorbe. Vystupujeme pri rôznych príležitostiach primárne školských. Ale aj na akciách, ktoré organizuje mesto Kežmarok,“ povedala pre Noviny Kežmarok Berta Hudina.

Ondrej Miškovič