Aktuality

Most v Kežmarku bude hotový do konca apríla.

429927713_724274679820922_5748623986743347030_n

(Kežmarok 6.3.2024) Slovenská správa ciest (SSC) pred tromi mesiacmi dala motoristom do užívania zrekonštruovaný most ponad rieku Poprad v meste Kežmarok. SSC spadajúca pod Ministerstvo dopravy SR pre mesto Kežmarok potvrdila, že práce na moste a jeho bezprostrednom okolí budú ukončené do konca apríla 2024.

Správa ciest ako investor stavby zároveň informovala o pláne zostávajúcich prác. Podľa SSC motoristickú verejnosť aktuálne v súvislosti s dopravou na moste čaká ešte niekoľko dopravných obmedzení. Tie budú súvisieť predovšetkým s prácami, počas ktorých sa vymenia živičné vrstvy priľahlého kruhového objazdu v mieste napojenia na cestu I/66 v smere na Poprad.

Motoristi môžu očakávať obmedzenia pri frézovaní a kladení nových asfaltových vrstiev na kruhovom objazde a na napojení mosta v smere na Poprad. Zároveň sa v najbližšom období doplní vodorovné dopravné značenie.

V jarných mesiacoch – marec a apríl – sa budú upravovať plochy spoločnosti LIDL, ktoré boli dotknuté stavbou a ktoré slúžili ako obchádzkové komunikácie (predpolia) k provizórnym premosteniam. Na parkovisku sa vymení živičný kryt a položí sa zámková dlažba. Zhotoviteľ počas zimy demontoval a odstránil oba provizórne mosty a tiež zrekultivoval plochy dotknuté výstavbou.

SSC zároveň informuje verejnosť, že zabezpečí, aby bola doprava na moste počas realizácie uvedených prác čo najplynulejšia. Reguláciu dopravy počas týchto prác zabezpečí zhotoviteľ, v súčinnosti s mestom.